Alegerea distantei focale potrivite

Cand doriti sa fotografiati un anumit obiect (sau persoana, cladire, etc), distanta fata de obiectul respectiv poate influenta semnificativ modul in care va arata obiectul in poza. Daca distanta fata de obiect este mica (in raport si de marimea obiectului - ca sa puteti cuprinde in intregime o cladire mai inalta trebuie sa va aflati la o distanta apreciabila), veti fi nevoit sa folositi o distanta focala mica pentru a putea cuprinde intregul obiect in poza (distanta focala minima este setata cand nu se foloseste functia de zoom a aparatului, distanta focala maxima este setata cand zoom-ul este dat la maxim).

Exista multe cazuri cand sunteti nevoit sa folositi distanta focala minima pentru a putea cuprinde intreaga scena pe care doriti sa o pozati. De exemplu cand intr-o incapere nu foarte mare doriti sa prindeti in poza mai multe persoane, va trebui de obicei sa lasati aparatul setat pe distanta focala minima (fara a se face zoom deloc) si sa va retrageti cat mai in spate pentru a putea cuprinde toate persoanele in poza. La fel se intampla de obicei cand doriti sa fotografiati o cladire mai inalta cand va aflati aproape de ea - caz foarte frecvent in cazul turistilor care fac poze cladirilor istorice din centrul orasului, etc.

Fiecare aparat foto are o distanta focala minima si desi majoritatea au o distanta focala minima apropiata de 35 mm, exista aparate cu unghi mai larg (lentile wide - distanta focala mai mica), de exemplu 28 mm, cu ajutorul carora este mai usor sa incadrati obiectele cand faceti poze de la distante apropiate de obiect (foarte utile turistilor, mai ales celor pasionati de arhitectura, sau celor care fac multe poze in interior - de obicei unor grupuri mai mari de persoane). La fel, exista aparate la care distanta focala minima este mai mare, in general cele facute pentru a poza obiecte de la distanta mare (utile in cazul evenimentelor sportive, pozelor facute in natura, etc) - desi la acest gen de aparate de obicei este atasat un teleobiectiv care are distanta focala mare, putandu-se atasa la nevoie si obiective cu distanta focala mica (insa acest gen de aparate la care obiectivul foto se poate schimba, denumite SLR, sunt mai scumpe, iar obiectivele pot costa chiar mai mult decat aparatul).

Zoom-ul unui aparat este de fapt raportul intre distanta focala maxima si cea minima, insa doua aparate cu acelasi raport de zoom (3x de exemplu) pot capta obiectele foarte diferit de la o anumita distanta. Un aparat cu zoom 3x si distanta focala minima de 28 mm (deci cea maxima de 3×28 = 84 mm) va putea cuprinde cu usurinta o cladire inalta intreaga de la o distanta de cativa zeci de metri de cladire, insa nu va putea surprinde cu acuratete un detaliu de pe turnul unei biserici de exemplu. In acelasi timp, un aparat cu zoom 3x insa cu o distanta focala minima de 80 mm si una maxima de 240 mm nu va reusi sa prinda cladirea intreaga decat de la o distanta apreciabila de cateva sute de metri, insa va putea surprinde detalii ale cladirii cu acuratete (de fapt in cazul acesta este vorba despre obiectiv de obicei cumparat separat de aparat - nu stiu sa existe aparat fara obiectiv detasabil care sa aiba distanta minima focala asa de mare).

Cu cat unghiul format intre marginile (stanga, dreapta, sus, jos) obiectului si obiectiv este mai mare cu atat obiectul respectiv va aparea mai deformat. Daca doriti ca obiectul sa fie cat mai putin deformat, este preferabil sa va departati de el si sa folositi functia de zoom a aparatului pentru incadrare (cel mai vizibil este la cladiri, care daca sunt pozate de prea aproape par a fi strambe, in general fateta unei cladiri perfect dreptunghiulara aparand in poza ca fiind trapezoidala cand este pozata de foarte aproape). La fel, cand doriti sa faceti un portret, este preferabil sa nu faceti poza de foarte aproape intrucat figura persoanei va fi deformata. Este preferabil sa va retrageti cativa pasi mai in spate si sa folositi functia de zoom. Din pacate nu am spre comparatie poze cu cladiri pozate de aproape si de la distanta pentru a putea compara pozele, insa o sa va dau niste exemple facute prin casa.

Cana - distanta focala 38 mm (stanga) si 127 mm (dreapta)

Cana pare sa aiba o alta forma in stanga, unde este pozata de foarte aproape.

Diferenta intre distanta focala mica (stanga) si mare (dreapta)

In aceasta poza se poate vedea diferenta care apare in cazul unui portret in functie de distanta de la care este facuta poza.

January 20th, 2007 4:48 pm

Fac, în interes personal, un sondaj dedicat blogurilor.
Vă invit să votaţi cel mai interesant blog colectiv la adresa:
http://blogme.3x.ro/?page_id=11
Cele bune,

June 28th, 2007 11:40 am

Salut. Foarte interesant site-ul tau. Detin de curand un Canon S3 IS si incerc sa ma obisnuiesc cu el si cu setarile. Sunt un novice in ale fotografiei, lucrez in domeniul graficii publicitare si nu prea am avut de-a face cu fotografia, dar este un hobby de-al meu si vreau sa-l dezvolt, d-aia mi-am si achizitionat acest Canon. Am tot cautat pe net, dar n-am gasit pe nicaieri, si acum te intreb pe tine, poate tu stii…. cand vreau sa fac o poza de pe un deal, de exemplu, sa prind in poza si celelalte dealuri din jur, cu cer, copaci, etc, nu reusesc sa focalizez cum trebuie. Adica, patratelul acela de pe lcd, ramane galben, nu verde ca atunci cand focalizeaza, si-mi ies pozele miscate. Doar daca dau zoom atunci focalizeaza. Intrebarea mea e: trebuie lucrat intr-un mod anume atunci cand fac poze de genul asta, ca sa-mi poate focaliza cum trebuie si sa nu-mi mai iasa pozele miscate? Merci mult. Astept raspuns.

June 28th, 2007 9:00 pm

Cand pozezi dealuri sau peisaje ai grija ca patratelul de focus sa nu fie pe o zona uniforma la culoare (de fapt in general trebuie sa fii atent la asta). Daca de exemplu patratelul este pe o zona de cer care are aproximativ aceiasi culoare nu va putea focaliza. Ca sa poti focaliza trebuie ca in patratel sa existe o forma cat de cat definita si sa fie un pic de contrast. In caz ca ai de pozat ceva si pe mijlocul imaginii se afla ceva de culoare uniforma si nu poti focaliza ai doua solutii: muti patratelul de focalizare (apesi Set, apoi muti patratelul cu sagetile si cand l-ai pus pe pozitia finala apesi din nou Set) sau focalizezi manual (apesi butonul de manual focus din stanga de langa obiectiv si reglezi cu sagetile sus jos pana claritatea e cea dorita). O solutie destul de simpla cand pozezi peisaje e deasemenea sa treci intr-un mod in care poti regla diafragma, de exemplu AV, si sa setezi o diafragma cat mai mica (adica in cazul tau 8.0 - in functie si de alte setari poate sa nu te lase sa setezi chiar 8) . Insa acest lucru merge doar daca exista lumina suficienta, pentru ca micsorand diafragma se mareste timpul de expunere si deci riscul sa iasa poza miscata (insa intr-o zi de vara nu e nici o problema). Micsorand diafragma claritatea pozei creste si chiar daca nu focalizezi perfect poza va iesi destul de clara.
O alta solutie simpla in caz ca patratelul e pe o zona uniforma de culoare si ti-e lene sa-l muti sau sa faci focus manual e sa misti un pic aparatul (nu mult totusi ca sa nu schimbi prea mult unghiul) pana cand ai in patratel un obiect cu un contrast bun - dar asta in cazul in care obiectul respectiv se afla la aceiasi distanta cu ceea ce vrei tu sa fie focalizat. De exemplu, daca pozezi un varf de munte si e senin si patratelul este deasupra muntelui pe cer nu vei putea focaliza, insa daca muti un pic aparatul astfel incat patratelul sa cuprinda varful de munte vei putea focaliza. Daca nu iti place noul unghi si vrei sa revii la cel vechi, dupa ce focalizezi pe alt obiect tine apasat butonul de declansare la jumatate (ca sa blochezi focus-ul) muta aparatul astfel incat patratelul sa fie iar pe cer si apoi apasa complet. Focus-ul poate fi blocat si daca apesi la jumate butonul de declansare, apoi apesi pe manual focus scurt.
Ca idee generala, pentru focalizare aparatul analizeaza imaginea din patratel. Daca in patratel nu se afla obiecte cu forme cat de cat neregulate si imaginea mica din patratel nu are contrast bun nu va putea focaliza. De exemplu, daca vei incerca sa focalizezi pe o imagine formata din doua dreptunghiuri orizontale unu peste altul, aparatul tot nu va putea focaliza in general (decat daca e contrastul chiar bun). In schimb daca inclini un pic aparatul si focalizezi in acelasi loc aparatul va focaliza. Cred ca asta e din cauza algoritmului de focalizare care face o verificare pe orizontala si de aceea cel mai bine focalizezi pe obiecte neregulate sau planuri inclinate … planurile orizontale … mai greu (de exemplu la mare daca pui chiar pe linia orizontului va fi greu sa focalizezi fiind doar linii orizontale).
Iar faptul ca iti ies pozele neclare nu inseamna neaparat cum zici ca sunt miscate … mai ales atunci cand ai erori de focalizare. Sunt “out of focus” - poze miscate e greu sa faci la timp de expunere sub 1/500, adica ziua vara afara … neclaritatea e eroare de focus.
In schimb, cand vrei ca o parte a imaginii sa fie neclara si doar anumite obiecte clare trebuie sa faci invers: pui aparatul pe modul AV de exemplu si setezi diafragma la 2.7 (sau 3.2 sau cat te lasa minim)

June 28th, 2007 9:06 pm

Ca sa fie totul clar: diafragma e cea mai mica cand numarul care arata marimea diafragmei e cel mai mare. Adica la S3 diafragma e minima la 8.0 si maxima la 2.7. Diafragma este practic marimea orificiului care lasa sa intre lumina cand declansezi poza - la fel cum functioneaza si irisul la ochi care se face mic cand e multa lumina si mare cand e putina lumina.

November 29th, 2007 1:01 am

ai metoda foarte dificila, copilule…mod, setezi diafragma,viteza este mare…sunt chestii noi, englezesti, dar notiuni pe care eu le-am invatat sub metoda veche nemteasca…sunt mai limpezi pentru mine sub aspectul practic.
Oricine are nevoie de o lectie de fotografie adevarata de la un mosneag pozar care isi prepara singur substantele, aveti emfrentes @yahoo.com

November 30th, 2007 2:29 am

Cei care mai fac poze pe film sunt de obicei pasionati care stiu de obicei singuri ce trebuie sa faca. Articolul pe care l-am facut e pentru amatorii care lucreaza de obicei pe digitale - lumea nu prea mai scoate poze pe hartie in ziua de azi. Si nu sunt chiar asa de tanar incat sa nu fi avut si eu cateva camere foto pe film. Motivele insa sa mai faci poze pe film sunt foarte putine - doar rezolutia eventual poate fi mai buna decat la unele aparate, asta daca ai un scanner de film performant (si filme de calitate, deci scumpe). Costurile sunt foarte mari pe film - aparatul e mai ieftin, insa sa faci 5-10.000 de cadre pe an (cam atat fac eu - undeva intre) te costa foarte mult … iti trebuie 200-300 de filme foto + developat + scos poza. Adica fara 10.000 de lei noi minim nu iesi la costuri cu filmul, procesarea si pozele. Sigur ca daca as face poze pe film nu as face atat de multe poze ci as fi mult mai calculat. Pe langa costuri si faptul ca trebuie sa fii econom cu cadrele, mai ai si dezavantajul ca trebuie sa astepti pana sa vezi ce a iesit, trebuie sa stochezi undeva filmele, pozele, etc … pozele pot fi stricate daca ti le developeaza aiurea, culorile pot sa iasa altfel decat trebuie, filmul se poate voala, etc. Iar ca sa prelucrezi digital pozele si sa le pui pe internet de exemplu trebuie sa mai treci prin scanare, scos zgarieturile de pe film, etc. Nici nu mai zic de capacitatea unui aparat cu 2 GB de memorie - echivalentul fiind sa cari cu tine in concediu 30-40 de filme foto sau sa tot mergi la magazin sa cumperi. Iar ca si bonus cu majoritatea camerelor cu pret peste medie poti face si filme mai mult decat decente. Sigur, nu-i condamn pe pasionatii care lucreaza inca pe film - si mie imi plac multe chestii “clasice”, insa cu un digital castigi in primul rand foarte mult timp, apoi viteza si mai apoi economisesti bani - iar ca bonus ai si multe alte dotari extra.

June 5th, 2008 7:18 pm
vasile laurentiu sorin

AM UN APARAT sony CYBER SHOTde 7.2 mega pixeli cum pot sa fac poze cat mai clare in casa si afara .De ce trebuie sa tin cont? Va multumesc anticipat ptr. raspunsul dvs.

June 5th, 2008 8:03 pm

Motivele pentru care pozele nu ies clare pot fi:
1. Misti aparatul cand faci poza
2. Nu a facut aparatul focus cum trebuie.

Pentru a nu misca aparatul, timpul de expunere trebuie sa fie cat mai scurt. Insa si fotograful poate sa invete sa nu miste aparatul chiar si la timpi de expunere mai mari. Pentru aparatele setate pe mod automat, pentru ca timpul de expunere sa fie cat mai scurt trebuie ca lumina sa fie suficienta. Seara sau in interior sau oricand nu e lumina suficienta trebuie folosit blitzul. Alta solutie e sa setezi o valoare ISO mai inalta (multe aparate au mod High ISO) insa acest lucru va duce la reducerea calitatii pozei (scade riscul de a misca poza dar creste si nivelul zgomotului de imagine).

Pentru a fi sigur ca aparatul a focalizat cum trebuie, de obicei declansatorul se apasa doar jumatate pana se face focalizarea (multe aparate scot un sunet in momentul focalizarii, altele indica pe ecran colorand patratzelul de incadrare) si abia apoi se apasa declansatorul de tot. Daca lumina este slaba unele aparate nu pot face focalizare … acesta ar putea fi un motiv pentru care pozele sa nu iasa clare. Mai exista si alte cazuri cand aparatul nu poate focaliza chiar daca lumina este suficienta. Daca patratelul de focus (de obicei aflat centrat pe ecran) contine o zona care are culoare uniforma si nu contine alte obiecte (de exemplu cerul sau apa) atunci aparatul de obicei nu va putea face focalizare. In patratelul de focalizare trebuie tot timpul sa existe un obiect cu mai multe culori si o forma iregulata pentru a se putea face focus automat. De exemplu daca pui linia orizontului si aceasta e paralela cu solul, chiar daca intre sol si cer este diferenta de culoare, aparatul tot nu va putea focaliza. Solutia e sa focalizezi pe un alt obiect aflat la aproximativ aceiasi distanta sau sa faci focus manual.

June 22nd, 2010 9:05 am

Interesant blogul tau chiar am invatat cate ceva. O intrebare am vis-a-vis de distanta focala, ai zis ca exista obiective wide de 28mm asadar cu acestea ai un unghi foarte deschis, inseamna ca point &shot-urile cu o dist. focala minima de 6mm (obiectiv 6-18mm) este super super wide? ca in realitatea nu prea este asa.

June 22nd, 2010 1:12 pm

Point & shoot-urile au senzori mult mai mici, iar cei 6 mm de obicei se inmultesc cu un anumit factor ca sa obtii distanta focala echivalenta 35 mm … cele mai multe point & shoot-uri se inmultesc cu un factor aproximativ de 6 ca sa obtii focala reala. Deci o camera cu obiectiv de 6-18 mm are de fapt cam 36 - 108 mm. Pe multe camere scrie si distanta focala echivalenta sau apare pe undeva prin specificatii.

July 14th, 2010 7:18 pm
Popescu Valentin

Am avut pana de curand un Fuji s9000 care facea( si face inca) poze excelente. Vrand sa trec la DSLR, am testat un Canon Eos 7D cu obiectiv de kit 18-135 si am ramas surprins ca nu stiu sa fac poze clare si in plan apropiat si in plan departat. 7D-ul face poze incredibile , dar focalizate spre exemplu in fata si spatele total neclar. Fuji facea poze clare si in background poza aparand clara peste tot. Cum obtin acest lucru la 7D? Ce setari specifice sa fac? Trec pe modul Av dau diafragma mica(cat de mica?) si aparatul alege singur timpul de expunere sau cum altfel? Imi place fotografia, dar nu am timp sa stau sa experimentez!

July 14th, 2010 8:49 pm

Un aparat DSLR are senzor semnificativ mai mare si asta genereaza si o adancime a campului mai ingusta, adica efectul prin care obiectele din fata pe care faci focus sunt clare iar backgroundul e neclar. Pentru a putea face si fata si spatele clare trebuie sa micsorezi diafragma pana le vezi clare amandoua (f/11, f/16, f/22 - depinde si de focala), marind timpul de expunere si ISO-ul ca sa compensezi. Daca il lasi pe AV isi alege singur timpul de expunere (numai sa nu fie prea lung ca atunci risti sa misti poza - atunci maresti ISO eventual, dar asta inseamna calitate mai slaba a imaginii)

In general lumea isi doreste acel efect care apare la DSLR-uri pentru a accentua obiectul focalizat fata de fundal. Daca tie nu iti place chestia asta, va trebui sa faci poze des la diafragme mici, deci timpi de expunere mari si ISO mare, iar avantajele unui DSLR fata de compacta se vor micsora (daca tragi la ISO 3200 cu DSLR-ul la f/16 si la f/2.8 ISO 100 cu S9000, s-ar putea sa ai o calitate a imaginii mai buna la Fuji)

September 6th, 2010 8:33 pm
Teodora

Si eu tot un aparat de la Fuji am [ FinePix A920 ] . As avea o intrebare legata de focalizare [In special plante/insecte]. Nu reusesc sa iasa accentuat obiectul focalizat fata de fundal . Nu reusesc eu?, sau nu poate aparatul? Astept un sfat. Multumesc anticipat

September 6th, 2010 9:59 pm

Din ce vad pe net Fujifilm A920 nu are Aperture Priority, Shutter Priority sau mod manual, asa ca nu cred ca poti controla direct diafragma. Poate are ceva mod portret la care poti seta fundalul blur?

September 6th, 2010 11:05 pm
Teodora

Mod portet nu am gasit decat pe aparat, adica, unde poti schimba intre ele.

September 6th, 2010 11:12 pm

Unele aparate au un mod portret si poti face acolo setari pentru a face fundalul mai neclar sau mai clar. Dar nu stiu daca aparatul tau are asa ceva, e un aparat cu putine setari deci s-ar putea sa nu aiba.

Adaugati un comentariu

Nume*
Email*
Website
Comentariu


Buy Discounted Chanel Shoes Online In Usa Purchase Chanel Online In Canada
Fake Chanel Handbags In Usa Buy Replica Chanel Handbags Online In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel In Usa Buy Replica Chanel Shoes Online In Canada Chanel Handbags Online Purchase Cheap Designer Replica Chanel Bags Online Purchase Replica Chanel Shoes Online In Uk Buy Discounted Chanel Bags In Australia Cheap Fake Chanel In Usa Buy Cheap Chanel Online Buy Chanel Handbags In Uk Designer Replica Chanel Shoes Online In Uk

Cheap Fake Chanel Shoes Online In Ireland Purchase Fake Chanel Fake Chanel Buy Designer Replica Chanel Handbags In Australia Buy Discounted Chanel Handbags Buy Discounted Fake Chanel Handbags Online In Australia Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Uk Discounted Fake Chanel Bags In Canada Purchase Cheap Designer Replica Chanel Handbags Buy Designer Replica Chanel Bags In Canada Purchase Fake Chanel Bags Online Buy Replica Chanel Handbags In Uk Purchase Cheap Chanel Shoes Online In Australia Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags In Canada Buy Discounted Fake Chanel Shoes Online In Australia Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Australia
Purchase Cheap Fake Chanel Online

Cheap Replica Chanel Handbags In Usa

Buy Cheap Replica Chanel Shoes In Australia Buy Fake Chanel Shoes Online In Usa Replica Chanel Handbags In Uk Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Usa Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Usa Replica Chanel In Australia Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Ireland Buy Designer Replica Chanel Shoes Online In Australia Buy Cheap Designer Replica Chanel Shoes Online Buy Cheap Fake Chanel Shoes In Uk Buy Cheap Chanel Shoes Online In Usa

Cheap Replica Chanel Bags In Australia

Cheap Chanel Handbags Online In Australia Purchase Replica Chanel Shoes Online In Canada Replica Chanel Shoes Discounted Replica Chanel Handbags In Australia Purchase Cheap Designer Replica Chanel In Usa Buy Discounted Designer Replica Chanel Bags In Usa Discounted Chanel Online In Usa Purchase Cheap Replica Chanel Bags In Uk Fake Chanel In Canada Discounted Fake Chanel Handbags Online In Usa Purchase Designer Replica Chanel Bags In Ireland Buy Cheap Designer Replica Chanel Handbags Online In Uk
Cheap Designer Replica Chanel Shoes Online Fake Chanel Handbags Online In Usa Cheap Chanel Handbags In Australia Buy Designer Replica Chanel Handbags In Uk Cheap Designer Replica Chanel Bags Online Buy Cheap Replica Chanel Shoes Online In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Ireland Purchase Discounted Fake Chanel In Australia Buy Discounted Replica Chanel Online In Usa Buy Chanel Online In Australia Purchase Cheap Designer Replica Chanel Handbags Online Buy Cheap Chanel Bags In Usa Discounted Fake Chanel Shoes In Ireland Buy Replica Chanel In Canada

Purchase Cheap Chanel Handbags Online In Ireland Discounted Fake Chanel Bags Buy Discounted Designer Replica Chanel Bags In Uk
Buy Cheap Chanel Shoes Online In Australia Purchase Discounted Chanel Shoes Online In Usa Buy Discounted Chanel Shoes In Canada Designer Replica Chanel Handbags
Discounted Fake Chanel Shoes Online In Usa
Designer Replica Chanel Bags In Ireland Cheap Chanel Bags Online In Usa Designer Replica Chanel In Usa Purchase Chanel Handbags Online Discounted Chanel Bags In Ireland Cheap Replica Chanel Bags Purchase Cheap Replica Chanel In Uk Buy Discounted Replica Chanel Bags Online In Uk Buy Cheap Replica Chanel Shoes In Uk Replica Chanel Online Cheap Chanel Shoes Online In Ireland Discounted Chanel Purchase Fake Chanel Shoes In Canada Buy Cheap Chanel Online In Usa Discounted Designer Replica Chanel Bags In Usa Buy Designer Replica Chanel Shoes Online In Uk

Purchase Discounted Replica Chanel Bags Online In Ireland Buy Discounted Designer Replica Chanel Shoes Online In Canada Purchase Discounted Replica Chanel Shoes Online In Uk

Buy Replica Chanel Handbags Discounted Chanel Shoes Online In Usa Purchase Discounted Chanel Handbags In Australia Buy Discounted Chanel Handbags Online In Ireland Purchase Discounted Designer Replica Chanel Online Purchase Cheap Replica Chanel Shoes Online In Usa Buy Designer Replica Chanel Bags In Ireland Buy Replica Chanel Shoes In Uk Buy Chanel Shoes In Usa Purchase Cheap Designer Replica Chanel Handbags In Usa Buy Cheap Fake Chanel Handbags Online In Canada Purchase Fake Chanel Bags In Uk Purchase Cheap Replica Chanel Shoes Online In Canada Buy Cheap Chanel Cheap Designer Replica Chanel In Uk Purchase Cheap Fake Chanel Handbags Online In Ireland Cheap Designer Replica Chanel Bags In Australia Purchase Discounted Fake Chanel Bags Online In Ireland Purchase Discounted Designer Replica Chanel Online In Ireland Designer Replica Chanel Bags Purchase Cheap Designer Replica Chanel Bags Online In Ireland
Purchase Designer Replica Chanel Online In Uk Chanel Shoes In Canada Cheap Designer Replica Chanel Online In Usa Buy Fake Chanel Online In Australia Purchase Fake Chanel Bags In Australia Purchase Discounted Chanel Online Buy Discounted Replica Chanel Shoes Online In Ireland Purchase Discounted Replica Chanel In Uk Purchase Fake Chanel Handbags Online In Uk Purchase Cheap Fake Chanel Online In Australia Buy Discounted Replica Chanel In Canada Purchase Cheap Chanel Bags Online In Australia Buy Chanel Handbags In Canada Buy Discounted Designer Replica Chanel Bags Buy Cheap Chanel Handbags Online

Buy Chanel Shoes Online In Usa Buy Cheap Designer Replica Chanel Online In Australia Buy Cheap Replica Chanel In Usa Purchase Fake Chanel In Canada Buy Chanel Shoes In Australia Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Uk Discounted Replica Chanel Shoes Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Ireland Replica Chanel Shoes Online In Uk

Designer Replica Chanel Online In Uk Purchase Discounted Chanel Bags In Canada Buy Cheap Fake Chanel Bags In Canada Buy Cheap Fake Chanel Handbags Online Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Canada Discounted Replica Chanel Online Purchase Discounted Designer Replica Chanel In Canada Cheap Fake Chanel Shoes Online In Usa Buy Cheap Chanel Shoes In Canada Buy Cheap Designer Replica Chanel Handbags Online In Usa Purchase Fake Chanel Shoes Online In Ireland Purchase Discounted Designer Replica Chanel Shoes In Canada Discounted Fake Chanel Bags Online In Uk Purchase Discounted Replica Chanel Handbags Online In Canada Discounted Replica Chanel Bags Online In Usa Discounted Designer Replica Chanel Online In Uk Purchase Cheap Chanel Shoes In Uk Purchase Chanel In Ireland Purchase Designer Replica Chanel Bags Online Fake Chanel Handbags Online Buy Chanel Bags Online In Canada Purchase Replica Chanel Handbags Online

Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Canada Buy Discounted Replica Chanel Bags Online In Ireland Buy Discounted Fake Chanel In Ireland
Buy Replica Chanel Shoes Online In Uk Replica Chanel In Uk Buy Replica Chanel Online In Australia Purchase Cheap Replica Chanel Shoes Online Chanel In Uk Buy Cheap Chanel Bags Purchase Replica Chanel In Uk

Purchase Replica Chanel Handbags Online In Australia

Buy Replica Chanel Online In Canada Designer Replica Chanel Online In Australia Purchase Discounted Designer Replica Chanel Online In Usa
Buy Designer Replica Chanel Online In Uk
Buy Discounted Chanel Bags Online In Ireland Purchase Discounted Fake Chanel Online In Usa Purchase Cheap Chanel Bags Online Purchase Cheap Replica Chanel Bags Online In Canada Cheap Replica Chanel Shoes In Usa

Buy Designer Replica Chanel Shoes Online

Replica Chanel Handbags Online In Australia Purchase Designer Replica Chanel Bags Online In Uk Buy Fake Chanel Bags In Uk Purchase Cheap Fake Chanel In Australia Purchase Designer Replica Chanel Online In Canada Purchase Discounted Replica Chanel Bags In Canada Purchase Chanel Shoes Online In Ireland Buy Chanel Handbags Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Uk Buy Discounted Chanel Bags In Ireland Buy Chanel Handbags Online In Usa Purchase Cheap Fake Chanel Bags Online In Australia Cheap Chanel Online Cheap Chanel Online In Canada Buy Chanel Bags Online In Usa Purchase Chanel In Uk Buy Cheap Replica Chanel Bags Online In Usa Buy Cheap Replica Chanel Bags In Usa Chanel Handbags Online In Uk Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Canada Discounted Designer Replica Chanel Bags In Uk Purchase Discounted Chanel Online In Ireland Discounted Chanel Handbags Buy Cheap Chanel Bags In Ireland
Cheap Chanel Shoes In Australia Buy Discounted Fake Chanel Bags Online In Canada Purchase Discounted Chanel Bags Online In Ireland Purchase Chanel Shoes Online In Uk Purchase Replica Chanel Bags Purchase Discounted Chanel Handbags In Ireland Purchase Discounted Replica Chanel Shoes Purchase Fake Chanel Bags Online In Australia Buy Fake Chanel Shoes Purchase Cheap Replica Chanel Handbags Online In Usa Buy Cheap Fake Chanel Bags Online In Usa Cheap Fake Chanel Bags Online In Australia

Purchase Chanel Bags Online Chanel Bags Online Purchase Cheap Replica Chanel Online In Uk Purchase Cheap Designer Replica Chanel Online Buy Chanel Handbags In Ireland Chanel Handbags Online In Australia Cheap Designer Replica Chanel Bags In Canada

Buy Cheap Chanel Shoes Online In Uk

Purchase Cheap Fake Chanel Shoes In Usa Cheap Replica Chanel Handbags Online In Ireland Buy Cheap Replica Chanel Online In Uk Purchase Discounted Replica Chanel Online Purchase Cheap Replica Chanel Handbags Online In Canada Purchase Fake Chanel Handbags In Australia Purchase Cheap Fake Chanel Handbags In Uk Replica Chanel Bags In Usa Purchase Cheap Chanel Online In Usa Buy Cheap Replica Chanel Handbags Online Purchase Fake Chanel Bags Buy Fake Chanel Handbags Online In Australia

Cheap Designer Replica Chanel Shoes Online In Australia Cheap Chanel Bags Online Cheap Designer Replica Chanel Handbags In Canada Buy Cheap Replica Chanel Shoes Online
Buy Cheap Replica Chanel In Canada
Buy Discounted Fake Chanel Bags In Uk Cheap Replica Chanel Purchase Chanel Handbags In Uk Purchase Fake Chanel Shoes Online Buy Discounted Chanel Online Purchase Cheap Chanel Online In Uk Purchase Cheap Designer Replica Chanel Online In Australia Buy Cheap Replica Chanel Online In Usa Buy Cheap Designer Replica Chanel Bags In Australia Buy Cheap Fake Chanel Bags In Usa Replica Chanel Handbags Online In Uk Discounted Replica Chanel Handbags Designer Replica Chanel In Uk Replica Chanel Handbags In Canada Cheap Replica Chanel In Australia Cheap Chanel Bags Discounted Chanel Bags In Australia Cheap Chanel Bags In Canada Purchase Fake Chanel Shoes Online In Canada Buy Cheap Designer Replica Chanel Bags Buy Discounted Replica Chanel Bags In Uk Purchase Replica Chanel Bags In Uk Cheap Chanel Shoes Online In Australia Purchase Cheap Replica Chanel Bags Online In Ireland Cheap Designer Replica Chanel Purchase Cheap Replica Chanel Shoes In Uk Cheap Fake Chanel Handbags In Australia Purchase Cheap Designer Replica Chanel Handbags Online In Canada Purchase Discounted Fake Chanel Shoes In Australia Purchase Discounted Replica Chanel Shoes In Canada Buy Discounted Fake Chanel Online In Ireland
Buy Discounted Fake Chanel Bags Online

Buy Cheap Chanel Shoes In Australia

Buy Cheap Replica Chanel Handbags Online In Canada Chanel Shoes In Ireland Purchase Cheap Chanel In Usa Cheap Replica Chanel Bags Online In Usa Purchase Discounted Fake Chanel Online In Ireland Buy Discounted Replica Chanel Handbags Online In Usa Buy Cheap Replica Chanel Bags In Uk Discounted Designer Replica Chanel Bags In Ireland Fake Chanel Handbags Buy Cheap Chanel Shoes Online Discounted Replica Chanel Handbags Online In Uk Purchase Discounted Designer Replica Chanel Shoes In Uk Purchase Cheap Replica Chanel Shoes Online In Uk Buy Designer Replica Chanel Shoes Online In Usa Purchase Discounted Fake Chanel Bags Designer Replica Chanel Bags Online In Uk Purchase Discounted Designer Replica Chanel Online In Australia Cheap Chanel Shoes In Usa Purchase Discounted Fake Chanel Bags In Usa Purchase Cheap Chanel In Uk

Purchase Cheap Fake Chanel In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel Buy Discounted Chanel Shoes Online In Canada Buy Designer Replica Chanel Online In Australia Buy Replica Chanel Shoes In Canada Designer Replica Chanel Bags In Uk Purchase Discounted Replica Chanel In Usa Buy Cheap Chanel Shoes Online In Ireland Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags In Ireland

Fake Chanel Handbags Online In Australia Chanel In Canada Purchase Fake Chanel In Australia Buy Cheap Fake Chanel Bags In Australia Cheap Fake Chanel Bags In Canada Cheap Replica Chanel Handbags
Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags In Uk
Fake Chanel Bags Purchase Discounted Chanel Shoes Buy Cheap Replica Chanel Bags Online Buy Chanel Shoes Buy Cheap Designer Replica Chanel Online In Uk Fake Chanel Handbags In Canada Buy Fake Chanel Online In Uk

Cheap Replica Chanel Shoes Online In Uk

Buy Cheap Replica Chanel Shoes Online In Canada Purchase Fake Chanel Handbags In Ireland Purchase Cheap Chanel Online Purchase Fake Chanel Handbags Online Buy Chanel Bags Online In Uk Purchase Designer Replica Chanel In Canada Replica Chanel Bags Cheap Designer Replica Chanel Online In Uk Purchase Designer Replica Chanel Handbags In Uk Cheap Fake Chanel Bags In Uk

Buy Cheap Replica Chanel Handbags In Uk Buy Cheap Chanel Handbags Discounted Chanel Bags Online Purchase Chanel Chanel Shoes Online In Ireland
Buy Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Uk Buy Replica Chanel Handbags Online In Australia Purchase Fake Chanel Shoes Cheap Replica Chanel In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Ireland Buy Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Uk Cheap Chanel Shoes Online In Usa Purchase Cheap Replica Chanel Online In Ireland Discounted Replica Chanel Handbags In Usa Purchase Cheap Chanel Bags In Uk

Buy Discounted Chanel In Usa Cheap Fake Chanel Handbags Discounted Chanel Bags In Uk Replica Chanel Bags In Uk Chanel Shoes Buy Discounted Chanel Handbags Online In Usa Designer Replica Chanel Handbags In Canada Purchase Fake Chanel Bags Online In Canada Buy Discounted Fake Chanel Bags Online In Uk Purchase Fake Chanel Shoes In Uk Buy Fake Chanel Online In Usa Purchase Cheap Chanel Shoes In Usa Chanel In Usa Discounted Replica Chanel Bags In Australia Cheap Replica Chanel Shoes Online Purchase Cheap Fake Chanel Online In Uk Buy Cheap Chanel Online In Uk Purchase Cheap Chanel Discounted Fake Chanel Handbags In Usa Buy Discounted Replica Chanel Online In Ireland Cheap Designer Replica Chanel Shoes Buy Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Australia Buy Discounted Replica Chanel Shoes Online In Australia Replica Chanel Bags Online In Australia Purchase Chanel Handbags In Australia Purchase Cheap Designer Replica Chanel Handbags In Canada Purchase Chanel Bags Online In Usa Buy Discounted Chanel Shoes In Ireland Buy Cheap Designer Replica Chanel Bags Online In Canada Buy Discounted Chanel Shoes In Usa Buy Discounted Replica Chanel Cheap Fake Chanel Shoes In Uk Discounted Chanel Handbags Online In Ireland Buy Discounted Chanel Handbags In Uk Designer Replica Chanel Shoes In Canada Replica Chanel Shoes Online Designer Replica Chanel Bags Online In Usa Chanel Online Purchase Cheap Chanel Bags In Canada Designer Replica Chanel Shoes Online In Australia Buy Cheap Replica Chanel Online Purchase Designer Replica Chanel Shoes Online In Ireland

Purchase Replica Chanel Shoes In Uk Purchase Fake Chanel Online In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Designer Replica Chanel Shoes Online In Usa Purchase Discounted Chanel Shoes In Uk Cheap Fake Chanel Handbags Online In Canada Buy Cheap Chanel Handbags Online In Australia Designer Replica Chanel Purchase Cheap Chanel Handbags Online In Usa Buy Cheap Replica Chanel Handbags In Canada Buy Discounted Fake Chanel Handbags Online In Ireland

Buy Cheap Designer Replica Chanel Handbags In Uk

Buy Discounted Chanel Shoes In Uk Buy Designer Replica Chanel Bags Online In Usa Buy Cheap Designer Replica Chanel Online Buy Cheap Replica Chanel Bags Online In Uk Purchase Cheap Replica Chanel Bags In Australia Replica Chanel Shoes Online In Australia Buy Cheap Fake Chanel Bags In Uk Buy Designer Replica Chanel Bags In Uk Buy Discounted Fake Chanel Shoes Online In Canada Buy Cheap Replica Chanel Online In Canada

Buy Cheap Chanel Handbags In Canada Buy Designer Replica Chanel Bags Online In Australia Cheap Chanel Shoes Online In Canada Purchase Discounted Designer Replica Chanel Shoes Buy Chanel Shoes Online In Australia Cheap Chanel Online In Ireland Cheap Chanel Handbags Purchase Cheap Fake Chanel Bags Chanel Shoes In Usa Buy Cheap Chanel In Australia Buy Replica Chanel Handbags In Australia Cheap Fake Chanel Shoes Online Fake Chanel Bags Online Discounted Chanel Shoes Discounted Designer Replica Chanel Shoes Online In Usa Purchase Cheap Replica Chanel Bags Purchase Discounted Chanel Handbags Online In Ireland Chanel Handbags Online In Canada Cheap Chanel Online In Usa Buy Replica Chanel Handbags Online In Canada Buy Chanel In Uk Discounted Replica Chanel Shoes Online Buy Chanel In Australia Cheap Chanel In Usa Purchase Fake Chanel Shoes In Ireland Fake Chanel Shoes Discounted Fake Chanel Shoes In Canada Cheap Chanel In Australia
Cheap Replica Chanel Handbags In Australia Buy Cheap Replica Chanel In Australia Purchase Cheap Fake Chanel Shoes Buy Chanel Buy Fake Chanel Shoes Online In Ireland Buy Fake Chanel Bags Online In Canada Buy Chanel Bags Online Fake Chanel Handbags In Australia Buy Chanel Online Buy Cheap Chanel In Uk Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online Buy Discounted Designer Replica Chanel Online In Uk Cheap Fake Chanel Handbags In Usa Purchase Cheap Replica Chanel Handbags Online In Uk Discounted Replica Chanel Handbags Online In Canada Purchase Cheap Chanel Bags Buy Chanel Bags Online In Australia Cheap Designer Replica Chanel Shoes In Australia Buy Cheap Fake Chanel Handbags Online In Uk Purchase Cheap Chanel Shoes Online Purchase Discounted Chanel Handbags In Uk Buy Replica Chanel Bags In Canada Purchase Cheap Fake Chanel Shoes Online In Uk Purchase Discounted Chanel Bags Online In Australia Purchase Chanel Shoes Online In Usa Discounted Fake Chanel Shoes Online In Ireland Cheap Chanel Handbags In Canada Discounted Replica Chanel Bags In Canada Purchase Replica Chanel Online In Canada Purchase Cheap Replica Chanel Online In Canada Designer Replica Chanel Handbags In Usa Buy Cheap Replica Chanel Online In Australia
Cheap Replica Chanel Handbags Online In Australia

Buy Discounted Chanel Bags In Uk Buy Chanel Bags In Usa Designer Replica Chanel Online

Purchase Cheap Designer Replica Chanel Shoes Online Purchase Designer Replica Chanel Bags Online In Canada Purchase Cheap Fake Chanel Shoes In Australia Buy Cheap Fake Chanel In Usa Replica Chanel Shoes In Australia Discounted Fake Chanel Bags Online In Usa Purchase Discounted Designer Replica Chanel In Uk Buy Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Australia Purchase Discounted Fake Chanel Handbags Online In Canada Purchase Discounted Designer Replica Chanel Shoes In Ireland Buy Chanel Online In Uk Discounted Designer Replica Chanel In Usa Purchase Discounted Chanel In Ireland Purchase Cheap Chanel Shoes In Ireland Buy Cheap Fake Chanel Shoes Online In Usa Cheap Replica Chanel Bags In Usa Buy Cheap Chanel Handbags Online In Uk Purchase Cheap Chanel Shoes Online In Uk Buy Discounted Chanel Shoes Online In Ireland Chanel Bags In Canada Replica Chanel Handbags

Purchase Designer Replica Chanel Handbags Online In Ireland Buy Chanel Shoes In Canada Discounted Fake Chanel Handbags In Australia Buy Chanel Bags In Canada Buy Fake Chanel Handbags Online In Canada Fake Chanel Handbags Online In Uk Purchase Cheap Designer Replica Chanel Bags Online In Australia Purchase Chanel Shoes

Purchase Cheap Designer Replica Chanel Bags In Usa Purchase Cheap Chanel Handbags In Canada Buy Cheap Fake Chanel Shoes Online In Canada Designer Replica Chanel Online In Ireland Replica Chanel In Usa Purchase Designer Replica Chanel Handbags In Usa Buy Fake Chanel Bags Online In Uk Discounted Fake Chanel Handbags In Canada Buy Chanel In Canada Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Uk Purchase Discounted Fake Chanel Bags In Australia Designer Replica Chanel Handbags Online In Uk

Buy Cheap Chanel Bags Online Cheap Designer Replica Chanel Online In Canada Purchase Discounted Chanel Bags Online In Usa Buy Cheap Designer Replica Chanel Bags Online In Ireland Chanel Bags Online In Uk Buy Fake Chanel Handbags Online In Usa Buy Discounted Fake Chanel Shoes Online In Ireland Buy Chanel Online In Usa Discounted Designer Replica Chanel In Australia Cheap Fake Chanel In Australia Designer Replica Chanel Handbags Online In Usa Discounted Chanel In Ireland Buy Fake Chanel In Usa Purchase Fake Chanel Handbags Online In Australia Chanel Handbags In Australia Purchase Chanel Shoes In Canada Cheap Fake Chanel Discounted Replica Chanel Handbags Online In Ireland Buy Cheap Fake Chanel Bags Online In Canada
Buy Discounted Fake Chanel In Usa
Chanel Handbags Online In Ireland Buy Discounted Fake Chanel Handbags In Canada Purchase Discounted Chanel Handbags In Usa Discounted Chanel Online In Uk Purchase Discounted Designer Replica Chanel Shoes Online In Australia Chanel Online In Usa Purchase Cheap Replica Chanel Shoes Buy Cheap Fake Chanel Online Buy Cheap Fake Chanel Handbags Online In Australia Buy Replica Chanel Online In Usa Buy Cheap Chanel In Usa Purchase Chanel Shoes Online In Australia Discounted Chanel Shoes Online In Canada Buy Discounted Fake Chanel Online In Canada Designer Replica Chanel Online In Canada Discounted Replica Chanel Handbags Online

Cheap Designer Replica Chanel Handbags Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online Buy Discounted Fake Chanel Handbags Online In Canada Buy Replica Chanel Bags In Uk Discounted Replica Chanel Shoes In Uk Purchase Cheap Designer Replica Chanel Shoes Online In Usa Discounted Fake Chanel Handbags In Ireland Purchase Discounted Replica Chanel Handbags Online In Uk Purchase Discounted Chanel Bags In Ireland Buy Chanel Shoes In Ireland Buy Replica Chanel In Uk Purchase Discounted Fake Chanel Shoes Online In Usa Purchase Discounted Chanel Shoes Online Buy Discounted Replica Chanel Online In Uk Purchase Chanel Handbags Online In Canada Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags Online In Usa Buy Chanel Shoes In Uk
Buy Replica Chanel Bags Online In Canada
Fake Chanel Bags Online In Uk Discounted Chanel Online Buy Cheap Fake Chanel Handbags In Usa Cheap Replica Chanel Handbags Online Buy Discounted Designer Replica Chanel Online In Usa Designer Replica Chanel Bags Online In Canada Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags Online In Canada

Purchase Discounted Replica Chanel In Ireland Buy Cheap Chanel In Canada Buy Fake Chanel Bags Purchase Cheap Replica Chanel Online In Usa Chanel In Australia Purchase Chanel Handbags Purchase Cheap Designer Replica Chanel Shoes In Uk Cheap Replica Chanel Handbags In Canada Discounted Fake Chanel Shoes In Usa Cheap Chanel Shoes Purchase Discounted Replica Chanel Handbags In Uk Fake Chanel Bags Online In Usa Buy Cheap Fake Chanel Bags Online In Australia Buy Designer Replica Chanel Handbags Online In Canada Purchase Discounted Fake Chanel Online In Canada Purchase Cheap Chanel Bags Online In Uk Buy Fake Chanel Bags In Canada Buy Fake Chanel Handbags Purchase Designer Replica Chanel Handbags In Australia Discounted Replica Chanel Shoes In Usa Cheap Chanel Bags Online In Canada Fake Chanel Bags In Usa Cheap Chanel In Canada Replica Chanel Bags In Canada Cheap Chanel Bags In Usa Buy Discounted Chanel Shoes Purchase Cheap Chanel In Canada Purchase Fake Chanel Online In Ireland Replica Chanel Handbags Online In Ireland Cheap Fake Chanel Bags Online In Usa Buy Discounted Chanel Handbags Online In Australia Purchase Fake Chanel In Uk Purchase Chanel Bags Online In Canada
Buy Cheap Replica Chanel Bags Replica Chanel In Canada Purchase Chanel Bags In Usa Cheap Designer Replica Chanel Handbags Online In Usa Discounted Fake Chanel Shoes Online Buy Cheap Chanel Shoes Purchase Designer Replica Chanel Handbags In Canada Purchase Cheap Fake Chanel Discounted Designer Replica Chanel Online Buy Designer Replica Chanel In Canada Purchase Replica Chanel Shoes In Usa Purchase Cheap Chanel Shoes Online In Canada Purchase Cheap Replica Chanel Purchase Cheap Replica Chanel Handbags Online In Australia

Purchase Discounted Fake Chanel Handbags In Australia Purchase Cheap Designer Replica Chanel Shoes Purchase Discounted Designer Replica Chanel Handbags In Usa

Buy Cheap Designer Replica Chanel Bags Online In Australia

Purchase Discounted Designer Replica Chanel Online In Canada Purchase Cheap Designer Replica Chanel In Uk Buy Cheap Designer Replica Chanel Shoes In Uk Purchase Discounted Replica Chanel Shoes Online Discounted Fake Chanel Purchase Discounted Designer Replica Chanel Bags In Usa Designer Replica Chanel Shoes Online Buy Discounted Designer Replica Chanel Online In Canada Fake Chanel Bags Online In Australia Buy Designer Replica Chanel In Australia Purchase Designer Replica Chanel Online In Usa Designer Replica Chanel Handbags Online In Australia Discounted Fake Chanel Online In Ireland Purchase Cheap Fake Chanel Online In Canada Purchase Cheap Chanel In Australia Purchase Replica Chanel Handbags Replica Chanel Online In Uk Buy Discounted Fake Chanel Bags In Canada Cheap Designer Replica Chanel In Canada

Purchase Replica Chanel Bags Online In Usa Buy Cheap Chanel Handbags In Uk Designer Replica Chanel Handbags Online Purchase Cheap Chanel Shoes